Numerologie: wat betekent het cijfer 7? — Inner Kompas (2024)

Wat betekent het cijfer 7 in de numerologie eigenlijk?

Staat er een 7 in jouw geboortedatum?

  • Ben je geboren in juli? Dan is de 7 actief in jouw jeugdcyclus 0 - 28 jaar. Daar staat de maand voor.

  • Ben je geboren op de 7e, 16e of 25e (2 + 5 = 7) dag van een maand? Dan is de 7 actief in jouw volwassen cyclus (28 - 56 jaar).

  • Of geboren in het jaar 2014, 2005, 1996 , 1987, 1978 of 1969? Het geboortejaar is actief in de senior cyclus (56+). Dan is in deze terugkijk-fase de 7 actief

  • Wellicht is jouw geboortedag bij jouw geboortemaand opgeteld wel een 7. Dit noemen we de rode draad in je leven. 15 januari bijvoorbeeld: 15-1: 15 + 1 = 16. 1 + 6 = 7.

  • Of jouw hele geboortedatum bij elkaar opgeteld, komt op een 7 uit. Zoals 6-1-1998. Dan is de 7 jouw bestemmingsgetal

Dan is het wellicht de moeite waard om hieronder verder te lezen.

De 7, De wijze uil. De analytisch én intuïtief sterke raadgever. Van gemaskerd naar ontwapenend.

Talenten
De 7 is dus het getal van de uil en de kleur violet. De zevens, de uilen, zijn hier om meer verbinding te brengen. Met name vanuit hun eigen openheid, kwetsbaar durven zijn, vanuit authenticiteit. In potentie kan de uil 1-op-1 én in groepen een enorme openheid en authenticiteit creëren. En daarmee een diepe verbinding op zielsniveau. De uil is een wijs dier. Ze weten niet alleen veel vanuit boeken, ze willen het graag ook beleven. Alles meemaken, erop reflecteren, wijze les eruit trekken en dan doorgeven aan anderen. Ze adviseren anderen graag, maar de meest wijze uilen zien waar iemand zich in een proces bevindt en kiezen hun interventie of non-interventie zorgvuldig. Ze stellen een goede vraag of vertellen een verhaal uit eigen leven, zonder direct te adviseren of de oplossing op te dringen. Uilen zijn analytisch zeer sterk en zijn gek op het oplossen van lastige problemen, puzzels. Ze zijn in potentie ook intuïtief sterk en mogen leren vertrouwen op ingevingen.

De 7 noemen we daarom ook wel de wijze raadgever. Ze krijgen energie van het mogen helpen, wijze raad geven, onderwijzen. Ze zijn op zoek naar de hoogste waarheid, natuurwetten en delen graag hoe de ze werken.

Lessen/Uitdagingen
Het zou goed kunnen dat je je niet, of nog helemaal niet zo herkent in deze eigenschappen. Het zou kunnen dat de 7 nog niet actief is in de huidige fase in je leven (wellicht staat deze in je 56+ fase of in je bestemmingsgetal). Daarnaast zetten we de talenten van een getal met name in als kracht wanneer we ons veilig voelen. Zo kan je bijvoorbeeld thuis, in het gezin, waar jij je veilig voelt, heel goed jezelf zijn en durf je meer open te delen en kwetsbaar te zijn.
Maar op school, op het werk of in sommige vriendengroepen, vind je het ingewikkeld om jezelf te blijven. Er zit iets in de weg. Je hebt namelijk ook de lessen van de 7 uit te werken. Die bieden zich aan in de vorm van wrijving en weerstand. Je trekt lastige situaties en lastige mensen aan. Vroeger noemde ik ze klootzakken en klotesituaties. Ik legde het buiten mezelf en nam geen verantwoordelijk voor de omstandigheden waar ik me in bevond. Nu weet ik de omstandigheden zelf heb gecreëerd, ik heb deze situaties en mensen aangetrokken in mijn leven om iets te leren. Het zijn trainers en trainingen om mezelf écht helemaal te leren kennen! Als je deze training bewust aangaat, kan je de les leren. Zodra de les is geleerd, heb je geen training meer nodig en zal je die wrijving en weerstand ook niet meer aantrekken. Of er geen last meer van hebben. Waar het eerder zwaar voelde, kan je er nu mee dansen. Wat je moet doen om die les te leren, ligt altijd buiten je comfortzone. Het is supersimpel en supereng. Blijf je in de comfortzone, dan zal de training alleen maar verzwaren: van een spreekwoordelijk klopje op de deur, naar vuistslag in het gezicht, naar bus van links, of burn-out tot gevolg. Dan word je stilgezet om betere vragen aan jezelf te stellen.

De lessen van de 7, van de uil hebben dus logischerwijs betrekking op de talenten van de 7. Deze lessen gaan over teveel doen voor verbinding met anderen, het lastig vinden om authentiek en kwetsbaar te zijn, het lastig vinden om een diepe verbinding te maken/ervaren.
Jonge uilen (maand of rode draad 7), en natuurlijk het ego, vertalen hun verbindingsdrang vaak naar: door iedereen aardig gevonden willen worden, een gevoeligheid voor oordelen/meningen van anderen, waardering nodig hebben. De uil doet zodoende ontzettend haar best om op te vallen, te presteren, gezien te worden. Er worden talenten uitvergroot of overdreven: dit noemen we de maskers van de uil. OF ze maakt zich onzichtbaar, gebruikt haar schutkleuren: dan past de uil zich volledig aan aan de omgeving en verliest zichzelf, kan niet zichzelf zijn.
Zo trekt de uil mensen en situaties aan waar ze last hebben van kritiek, te weinig waardering, onaardige mensen, dominante mensen, die absoluut niet met verbinding bezig zijn. De uil mag hier leren om meningen van anderen niet meer belangrijk te maken. Ze zeggen alles over die ander, meningen zijn pure projectie van het eigen wereldbeeld, pijn en behoeften. De uil mag leren niet teveel te pleasen, om maar aardig gevonden te worden, en af en toe even duidelijk de grenzen aan te geven. De maskers of schutkleuren mag de uil afdoen. Door radicaal open en kwetsbaar te zijn in het begin van een ontmoeting (met iemand die je al lang of voor het eerst kent), zet je de maskers niet op tijdens het gesprek. Je kunt gewoon jezelf zijn. Hierdoor gaat de ander ook meer open. Vanuit die openheid en authenticiteit maken jullie een diepere verbinding. Ik heb dit 4 jaar geleden zelf een aantal maanden heel bewust getraind en in 80% van de ontmoetingen had ik de mooiste verbinding. Niet iedereen is klaar voor openheid en kwetsbaarheid, dus sommigen hebben meer tijd nodig om daar naartoe te bewegen. Wees daar tolerant in.
Veel uilen vinden het lastig om over hun gevoelens te praten, het zijn ware binnenvetters. Probeer bewuster te zijn van wat je lijf, emoties en intuïtie je willen vertellen en deel dit met de mensen om je heen.
Omdat uilen graag wijsheid (doorleefde kennis) willen ervaren, willen ze niks missen en veel meemaken. Mooie en lastige ervaringen. Ze reflecteren hier graag op. Ze vinden het nog weleens lastig om op tijd uit een werk- of privé-relatie te stappen, terwijl ze allang weten dat het tijd is om afscheid te nemen. Het is alsof de ziel nog even goed wil ervaren wat NIET bij je past. We noemen een 7 daarom ook weleens de trage student. Herken je je hierin? Wellicht kun je zelf al eerder wat knopen doorhakken.
Uilen zijn zowel analytisch als intuïtief getalenteerd. Toch is het in onze westerse wereld vaak lastig om die intuïtie ruimte te geven en te volgen, als het hoofd zo goed is ontwikkeld van jongs af aan. Probeer meer je energie, emotie en intuïtie te volgen en niet alles kapot te analyseren. Maak de grote beslissingen met je hart en creëer scenario’s, los problemen op met je hoofd (waar nodig).

Veel zevens, uilen, zien we terug in sales-, marketing-, communicatierollen. Ze zetten hun prestatiemaskers in voor hun baan. In de wereld van marketing- en media lopen heel veel gemaskerde uilen rond. Ze vinden het moeilijk om zichzelf te vinden, te zijn. We zien ook veel zevens in analytische rollen. Denk aan beroepen in finance, administratie, data-analyse, beleidsrollen. En uiteraard zien we heel veel zevens in onderwijsrollen. Hier kunnen ze hun wijsheid én kennis doorgeven. Niet alleen via boeken en feiten, maar het liefst via verhalen.

Wil je meer weten over jouw grootste talenten, lessen en bestemming? Dan is een numerologiesessie of persoonlijk kompas sessie wellicht iets voor jou. Dan zie je ook wat de invloed van de verschillende getallen op elkaar is, en krijg je een completer plaatje. Je kunt de puzzel leggen van verleden, heden en mogelijke toekomsten. Het leven wordt weer een avontuur. Een interessante, spannende film waarvan jij in zekere mate de regisseur en zeker de hoofdrolspeler kunt zijn. Check ook de whitepaper over numerologie.

Menno Braakman
Natuurlijk Organiseren Strateeg, Blooming Culture Trainer, Spreker en Numeroloog

Numerologie: wat betekent het cijfer 7? — Inner Kompas (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Patricia Veum II

Last Updated:

Views: 6084

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Patricia Veum II

Birthday: 1994-12-16

Address: 2064 Little Summit, Goldieton, MS 97651-0862

Phone: +6873952696715

Job: Principal Officer

Hobby: Rafting, Cabaret, Candle making, Jigsaw puzzles, Inline skating, Magic, Graffiti

Introduction: My name is Patricia Veum II, I am a vast, combative, smiling, famous, inexpensive, zealous, sparkling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.